Stále na Suncrestu u Jonesů

21.11.2014

Uplynul pomalu další měsíc - listopad, a my stále protrháváme ovoce. Do dneška, 21.11, už jsme vystřídali meruňky, na kterých jsme začínali, pak broskve, ty hned následovaly, dokonce i tzv. peacharines (v ČR toto asi neznáme, nějaký míšenec broskví a nektarinek), nektarinky (ty jsme milovali nejvíce, neboť jsme na nich vydělávali pěkné penízky - dobře se protrhávali, protože byly hezky vidět a šli dobře od větviček). Tento týden jsme začali švestky a konečně i jablka s hruškami. Pokud se nemýlíme, měli bychom těmito posledními dvěma druhy končit průtrhovou sezónu a snad se už konečně dočkáme vysněných třešní, i když to bude pěkná makačka. Názory na ně se liší. Někdo říká, že to jsou lehce vydělané peníze, jiní zase tvrdí, že to je pěkná dřina. Bereme si tedy něco z obou názorů a myslíme si, že to budou asi velké penízky, ale zadarmo to nebude.

Naše dny se staly dost monotónními. Náš každodenní stereotyp začne zazvoněním budíku v 7 ráno, děláním snídaně, ranní hygienou, odchodem na sad, pokračuje dále příchodem ze sadu, přípravou večeře, přípravou oběda na druhý den, mrknutím na nějaký film/seriál a spánkem. Takto to je každý všední den. Snažíme si tento cyklus zpestřit běháním, zakoupili jsme si tedy před týdnem běžecké boty za pár šprdliků ve městečku Alexandra, kde jsme byli navštívit kamarády, naše tzv. "druhé vozidlo" :-). I přesto se ale vždycky těšíme na víkend, jehož večery vždy zdobí setkání s lidičkami ze sadu či odjinud, s kterými se v Cromwellu scházíme.

Minulý týden jsme byli na tzv. WOFce neboli technické kontrole s naší Tončou, trochu jsem se báli závratných sum, které na nás vybalí servisák Garry, u kterého jsme měli fáro na kontrole, ale prošlo na výbornou, zaplatili jsme opravdu minimum. Nechali jsme si zkontrolovat i baterku, neboť nás stále zlobí - když stojíme delší dobu v garáži, pak zkrátka nenastartujeme a nebýt našich milých spolubydlících, nikam asi neodjedeme :-(. Garry baterii změřil a hlásil, že je naprosto v pořádku. Zvláštní. Dnes už jsme opět nemohli nastartovat, bude v tom asi nějaká číhošť...

Jelikož se nám trochu stýská po Čechách, snažíme si je připomenout pečením českého chleba, který má sice jednoduchý postup, ještě se nám nepovedl na 100%. Máme však ještě dostatek času a slibujeme, že to dotáhneme do dokonalosti. Další v pořadí, co připomíná českou kuchyň, je štrůdl, který Barča zhotovila tento týden a byl famózní!

Baru na cestách | 2019 | Všude dobře, tak co doma?
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky